LOGO      
Inici  |  Avís legal  |  Accesibilitat  |  Català  |  Castellano
 
 
 
QUE NO ET TANQUIN PORTES... L'HABITATGE ÉS LA CLAU
   
L'última sessió es celebra aquest divendres 30 de novembre al Cercle Artístic de Ciutadella.

La bombolla del lloguer tanca les IV Jornades d'Habitatge

La bombolla del lloguer tanca les IV Jornades d'HabitatgeLes IV Jornades d'Habitatge arriben a la seva fi aquest divendres 30 de novembre amb una sessió dedicada a la bombolla del lloguer. La consellera del Departament de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, obrirà a les 9 del matí, en el Cercle Artístic de Ciutadella, l'última de les quatre jornades que s'han celebrat durant tot el mes de novembre.

En el primer bloc del matí, els investigadors de la Universitat de les Illes Balears, Onofre Rullán i Sònia Vives, presentaran les dades del seu estudi sobre la gentrificació a Menorca, un fenomen que afecta més intensament a Ciutadella que a Maó. Sota el títol "Existeix gentrificació a Menorca? Turistizació, habitatge i desnonaments", l'estudi consisteix en una anàlisi dels desnonaments de llogaters a Menorca i té com a objectiu fer una diagnosi de la situació actual de la gentrificació i com aquesta incideix en l'accés a l'habitatge.


Dins de les accions realitzades pel Consell en el marc del Pla Insular d'Habitatge, el consultor Miquel Roig farà una presentació sobre l'ús de la noves tecnologies en el desenvolupament del lloguer ètic a Menorca. La sessió del matí es tancarà amb una taula rodona en la qual s'analitzaran les mesures a adoptar per frenar la gentrificació. En el debat participaran representants de col·lectius de llogaters de Palma de Mallorca i Madrid i de la cooperativa de cessió d'ús "Es Porxos" d’Eivissa, que aportaran l'experiència del que s'està fent en altres ciutats per frenar les conseqüències d'aquest fenomen.

Dos documentals sobre la bombolla immobiliària, "Ficció Immobiliària" (Left Hand Rotation, 2013) i "Spanish Dream", (Guillermo Cruz, 2009) posaran, ja a la tarda, el punt i final a les IV Jornades d'Habitatge.