El programa Lloguer Ètic es presenta als agents de la propietat inmobiliària de Menorca

Agents de la propietat immobiliària han pogut conèixer de primera mà els detalls de Lloguer Ètic, el projecte pilot que el Departament d'Habitatge del Consell Insular de Menorca ha posat en marxa per a potenciar el lloguer residencial a un preu just.

En una videoconferència celebrada el passat 7 d'octubre, les coordinadores del projecte van explicar els beneficis que poden obtenir els propietaris que adhereixin el seu immoble a Lloguer Ètic. El programa ofereix a aquest col·lectiu dues línies d'ajudes que oscil·len entre els 525 € i els 2.475 €, en funció de si el pis està buit o ja llogat.

Durant la trobada, es va explicar que Lloguer Ètic no és un programa de lloguer social sinó de lloguer assequible, en el qual es posa en contacte a propietaris amb persones que cerquen pis a Menorca, fomentant una relació ètica, justa i responsable. Un equip de professionals del Departament d'Habitatge actua com a nexe, garantint que totes dues parts obtinguin els màxims beneficis. Els habitatges que compleixen els requisits passen a formar part d'una borsa de pisos gestionada pel programa, mentre s'activa el procés de recerca de la família més adient per a cada casa. Per a calcular el preu del lloguer, s'utilitza una eina denominada Calculadora Ètica, que té en compte factors com l'any de construcció, l'estat i la ubicació de l'habitatge, o el nombre d'habitacions. Lloguer Ètic ofereix, a més, avantatges per als inquilins: contracte de llarga durada, lloguer per davall del preu de mercat i pagament d'una renda mensual que no superi el 30 - 40% dels ingressos.

L'objectiu de la trobada va ser facilitar la participació dels propietaris d'habitatge a Lloguer Ètic i ampliar la borsa de pisos disponibles dins del programa, ja que el termini per a sol·licitar les ajudes finalitza el 2 de novembre de 2020.